SINDS 1980

In 1980 werd het vleeswarenatelier De Veurn’Ambachtse opgericht door Jan en Rita Missiaen in Alveringem. Doel: ambachtelijke vleeswaren produceren. 
Vandaag de dag  staan we nog steeds bekend om onze authentieke productiemethoden, waarbij we ambachtelijke patés, rillettes, hoofdvlees en potjesvlees maken. Ons potjesvlees is zelfs Europees erkend als streekproduct! 

Onze specialiteit? Bierpatés in bokaaltjes! We werken samen met gerenommeerde biermerken, en steeds meer lokale brouwerijen vinden ook hun weg naar ons atelier.

Naast in onze twee Potje Paté Shops en ons restaurant 't Potje Paté, vind je onze producten ook bij tal van lokale winkeliers en horecazaken.

Bent u handelaar en op zoek naar meer informatie? Klik op het gewenste product of scroll verder voor een prijsaanvraag. Wij helpen u graag verder!



INFO PRODUCTEN

Elk product vertelt een verhaal van passie en vakkennis, geworteld in de rijke culinaire geschiedenis van de Westhoek. Hieronder wat meer informatie over de geschiedenis en de herkomst van onze producten, alsook suggesties en receptjes

Paté

Paté is Frans voor 'taart'. Het wordt er traditioneel geserveerd gebakken in een korst (en croûte) of gegoten als een terrine. De korst, interessant genoeg, was oorspronkelijk niet bedoeld om gegeten te worden. Het oorspronkelijke doel van de korst was eigenlijk om de paté bij elkaar te houden.
Tegenwoordig worden de termen paté en terrine vaak door elkaar gebruikt. Paté is een mengsel van gekruid en gemalen vlees. Rundvlees, varkensvlees, lever, ham, wild, gevogelte ... zijn allemaal kandidaten voor paté. 

Rillettes

Rillettes zijn een puur vleesproduct. Men vindt recepten  terug in de oudste kookboeken. Er zijn grove en fijne rillettes en dat hangt er van af hoe ze na het gaar sudderen behandeld worden. Ze zijn, doordat ze veel vocht verliezen door verdamping, lang bewaarbaar. Men presenteert ze gewoonlijk in aarden potjes, bedekt met een laagje zuiver vet. Rillettes kunnen echter ook van het vlees van konijn,  gans of wild gemaakt worden.

Potjesvlees uit de Westhoek

Potjesvlees is een streekgerecht uit de Westhoek en Frans-Vlaanderen! Potjesvlees wordt normaal bereid met de 3 K's (3 K's= kip kalf en konijn), doch de bereiding met enkel kippenvlees wordt ook als potjesvlees omschreven of krijgt de benaming hennepot. Naast de 3K's wordt het potjesvlees op smaak gebracht met een bouillon van citroen, azijn, witte wijn of bier.

Flanders Bolle Beef

Bolle Beef, of corned beef, is in feite  gepekeld vlees. Voor de bereiding ervan wordt soepvlees gebruikt dat men tot twaalf uren tegen het kookpunt laat garen, daarna in potten doet en tot slot overgiet met de bouillon. Soms wordt het vlees ook doorgemalen.

Foie Gras

Foie gras is een duur product, daarom is het belangrijk om enkel de foie te kiezen die aan alle kwaliteitscriteria voldoet. Daarom kiezen wij bij De Veurn’Ambachtse voor ganzenlevers van max. 500/600gr. Deze zijn vaster van structuur en hebben een mooiere egale kleur. Bovendien kopen wij rechtstreeks aan bij onze partners in Hongarije en Frankrijk. Zo garanderen we een kwaliteitsvol en lekker product.


PRIJSAANVRAAG

Welk type zaak?
Graag informatie over