Stilaan naderen we de eindejaarsperiode , bezoek ons winkeltje en laat u verleiden door ons mooi aanbod

 • Geschenkmanden, kies uit het ruime aanbod gemaakte cadeauverpakkingen, of stel zelf uw mandje samen  met keuze uit  de +/- 50 bokaaltjes van eigen atelier (3jaar houdbaar op kamertemperatuur), bier, wijn, toastjes, confijten, mosterd,… voor elk budget heel wat mogelijkheden. Gratis thuislevering in Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde,…
 • Cadeaubons

(indien nodig sturen we ze na overschrijving ook op, mail to potjepate@gmail.com )

 • Ook onze delicatessen draaien reeds op volle toeren, hoe klein uw bubbel dit jaar ook zal zijn,  bestel tijdig uw foie gras, zwezeriken, wildpatés, pate en croute … en maak van uw diner een gastronomische topper.
 • Wilt u het zichzelf toch makkelijk maken, we blijven ons ruim aanbod traiteur aanbieden, keuzen tussen verschillende  wildstoofpotjes, en andere bereidde  gerechten, eveneens mogelijk om een aperoschotel te bestellen met charcuterie uit ons eigen atelier.

Kortom ’t Potje Paté blijft  “THE PLACE TO BE” !


Corona part 2

Beste fijnproevers,
We moeten er geen doekjes omwinden, we zijn van nature positieve mensen, het is niet alleen onze horecazaak, we hebben het geluk dat we ook ons fabriekje en winkeltje hebben (we waren goed op dreef, hopelijk blijven we on track), maar het is rot! We gaan de stress missen, het lawaai van potten, pannen, klinkende glazen, couverts, de geur van de dampende potten en de oven die open gaat, de miserie met spotify die niet in gang wil geraken op onze chromecast radio, en vooral het contact met de mensen, ons cliënteel zijn grotendeels levensgenieters, geen muggenzifters of klagers, geen energievreters, maar energiegevers! 
Ook de vaste equipe van onze horecazaak heeft echt waar traantjes gelaten, voor hen is het zeker ook niet gemakkelijk, het gaat niet alleen over de facade van de zaak of "de horeca", het gaat over mensen, gezinnen, ... 
MAAR! We blijven positief!!! Het is een maandje (hopelijk niet langer). Onze ouders en grootouders hebben grotere stormen overleefd! Ook deze veldslag gaan we overwinnen! 
En wij hebben dus zoals hierboven vermeld nog altijd onze winkel! vanaf donderdag tot en met zaterdag doen we onze deuren open. In tegenstelling tot de eerste lockdown geven wij echter geen warme maaltijden meer mee, maar vergroten we ons assortiment van meeneem gerechtjes, we proberen onze toonbank goed vol te proppen met een mooie lekkere mix van culinaire toppers en we concentreren ons ten volle ook op de eindejaarsperiode die er aankomt, de foie gras, wildpatés, geschenkmanden, cadeaubons zullen klaarliggen, mooie voortuitzichten. Ons voorlopig aanbod (naast onze artikels uit ons atelier): 
- kip tikka masala 
- gyros 
- stoofpotje van varkenswangetjes 
- rundstong in madeira saus 
- balletjes in tomatensaus 
- stoofvlees
 - stoofpotje van wild 
- enkele salades ... ... 
Wekelijks wordt dit aanbod aangepast, er komt iets bij, er valt iets weg, suggesties zijn altijd welkom, u vraagt wij draaien! remember #kooplokaal #topesterk 

Vriendelijke groeten, 
't Potje Paté Team

Corona 

 

Beste mensen,

Op 10 juni mochten we u terug met open armen en big smile ontvangen! 

We willen er vooral voor zorgen dat jullie terug kunnen genieten van lekker eten, ontspannen sfeer, diepgaande gesprekken aan tafel, vriendschap, een lach en traan…  kortom waar de horeca voor staat!

Om alles op een veilige manier te laten verlopen:

 • We werken enkel op reservatie  (vroeger was dit ook aan te raden om tafeltje te hebben).
 • We vragen u uw handen te ontsmetten bij het betreden van onze zaak.
 • De tafels en stoelen worden wat ruimer uit elkaar gezet. We voorzien geen barstoelen meer.
 • Wij begeleiden u naar de voorziene tafel.
 • Onze menukaart is een persoonlijke menukaart geworden die u naar huis mag meenemen (hierop staat ook onze teik awei vermeld, openingstijden en andere info).
 • We gebruiken stoffen tafellinnen die, net zoals in het verleden, vervangen worden bij nieuwe klanten. De tafels worden na gebruik eveneens ontsmet.
 • Na het afruimen of handelingen aan ander tafel ontsmetten wij onze handen.
 • 1 van de 2 urinoirs stellen we buiten werking, zodat ook hier afstand kan bewaard worden (bij voorkeur groot toilet gebruiken, terug handen wassen is evident).
 • Ons team draagt mondmaskers of faceshields.
 • Jassen worden niet aangenomen
 • Peper- en zoutvaatjes verdwijnen voorlopig van tafel, we komen zelf draai van de pepermolen geven indien nodig.
 • Glazen (ook bierglazen), servies, bestek …  worden gewassen met erkende producten en op temperatuur hoger dan de voorgeschreven 60°
 • persoonlijke hygiëne doen we al  40 jaar volgens de HACCP normen: wegwerpdoeken, huurkledij… Begeleiding door externe firma om alles te garanderen en op te volgen
 • Betaal het liefst elektronisch

 

Gebruik dus vooral uw gezond verstand!!!

Kom uiteraard niet eten als u ziek bent, respecteer uw medemens om oncomfortabele situaties te vermijden.

De teik awei blijft bestaan, openingstijden van de winkel gaan mee met onze resto, d.w.z. dat u nog steeds alles kan afhalen

Bereide/opgewarmde gerechten kunnen we niet tijdens onze service uren klaarmaken. Daarom, voor optimale service en kwaliteit, graag seintje vooraf aub.


Sinds 2000

't Potje Paté

058 29 89 33

Tip! Reserveer tijdig uw plaatsje! Reservaties enkel telefonisch mogelijk!!!

Download onze menukaart hier

Gesloten op maandag en dinsdag
en woensdagavond
Juli en augustus gesloten op maandag
en dinsdagavond

Verlof 2020
30/10 t.e.m. 6/11

 

 


  

 


Welkom

Carmen Missiaen

Anno 2000 werd het vroegere bankgebouw naast het productiehuis van De Veurn' Ambachtse aangekocht.  Door de opleiding van Carmen  (Hotelschool Spermalie en Koksijde) werd beslist om er een proefhuis van te maken en een klein patéwinkeltje.  Carmen en Jan zorgen voor de ontvangst terwijl Joris en Rita verantwoordelijk zijn voor de bereidingen en de keuken. Samen met hun team proberen zij u de best mogelijke service aan te bieden! De eerste bedoeling van deze horecazaak was om het grote publiek nog meer kennis te laten maken met de kwaliteitsproducten die wij reeds sedert 1980 bereidden in ons atelier (50-tal patés, terrines, potjesvlees, foie gras en rillette). Door de groeiende kennis kwamen er meer fijnere gerechtjes bij vertrekkend van eigen producten. Voor de menu’s van ‘t Potje Paté hanteren wij dezelfde visie als bij ons patéfabriekje, namelijk creatief omspringen met ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen zoals ganzenlever, kalfszwezeriken, kalfsniertjes, magret de canard en steaks. Alles wordt in huis voorbereid en à la minuut klaargemaakt!  Wat op de kaart staat is met andere woorden gecontroleerde kwaliteit van A tot Z! In al onze gerechten staat het basisproduct centraal, deze moeten van topkwaliteit zijn en uit de eigen regio komen! Samen met het vleeswarenatelier De Veurn' Ambachtse en resto ‘t Potje Paté, vormt het Patéwinkeltje één geheel. Ons complete assortiment wordt hier verkocht. Dit kleine maar gezellige winkeltje maakt deel uit van ''t Potje Paté. De patéshop richt zich zowel tot particulieren, horecazaken als grossiers.

In de keuken

Joris Missiaen 

De menukaart van 't Potje Paté is mijn evolutie in de keuken. Een groeiende nieuwsgierigheid, op zoek naar perfecte producten, foodpairing en nieuwe kooktechnieken die eenvoudig worden toegepast. Het perfectioneren of gewoon verbeteren, iedere dag mezelf in vraag stellen...

Kortom, mijn smaak, mijn visie!

 

The place to be for foodies!

Op de kaart van onze horecazaak staan natuurlijk de producten van ons atelier centraal. In het atelier gebeurt de mise-en-place van ons restaurant! Met onze eigen producten probeer ik creatief om te springen op een eenvoudige manier. Tonen aan klanten dat je met topproducten mooie, maar vooral ook lekkere gerechten kunt maken. Mensen aansporen om onze producten te kopen bij de plaatselijke slager of in de delicatessenzaak om de hoek en hen aan de slag te laten gaan in de eigen keuken. Ook andere horecazaken en collega's overtuigen om producten van dicht bij huis te gebruiken, want dit is de toekomst!

De beste chefs zijn de chefs die de meest fantastische gerechten kunnen toveren met de echte terroir producten die onze streek rijk is!

Het rijke assortiment van De Veurn’Ambachtse op de unieke menukaart van ‘t Potje Paté

Naast het ruime assortiment aan patés, foie gras, rillettes, bolle beef en potjesvlees, staat de menukaart vol gerechten die karakter uitstralen en die zeker naast onze eigen producten een plaatsje verdienen! Wekelijks worden de magrets samen met de verse foie gras ingevoerd, zwezeriken en niertjes komen van gespecialiseerde versnijderijen, runds- en varkensvlees is enkel afkomstig van dieren die met liefde gekweekt worden.

Vers vlees

Het vers vlees wordt nog zoals het hoort enkele weken gerijpt! Bij rijping gebeuren er wonderlijke dingen binnen in het vlees. De binding van de eiwitten verandert en onder inwerking van enzymen worden de ketens korter en het vlees malser, terwijl de smaak zich verdiept.

Authentieke gerechten van weleer

't Potje Paté staat voor herontdekking van ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen!  Daarom ook werd onder mijn initiatief de “Orde van ons Potjesvlees” opgericht! Verschillende producenten van het meest authentieke streekproduct uit onze regio bundelden de krachten om dit product te blijven beschermen en terug op te waarderen met het uiteindelijke doel een Europese erkenning te behalen!