DE TIED STAA NIE STILLE...

 

1980

Het vleeswarenatelier „De Veurn’Ambachtse” wordt opgestart in Alveringem door Jan Missiaen en Rita Depuydt.

2000

Zoon Joris en dochter Carmen komen in de zaak en De Veurn’Ambachtse breidt verder uit met de opening van resto ’t Potje Paté en het Patéwinkeltje.

2002

Zaakvoerder Jan Missiaen werd door een plaatselijke jury verkozen als Zelfstandig Ondernemer van het jaar.

2004

Na overname van de firma Vantrois, werd het productengamma verder uitgebreid met culinaire kwaliteitsproducten.

2006

Eerste patéproducent in België die het label van erkend streekproduct mag dragen, De VLAM kende dit label toe aan DE VEURN’AMBACHTSE Ouderwetschen boerenpaté.

2008

Potjesvlees eveneens door de Vlam erkend als streekproduct!

2009

Op de beurs Meat en Fresh werd ons gerechtje „Canneloni van Ouderwetschen boerenpaté vs Potjesvlees” bekroond met de Innovativity Award.

2009

Eén van onze gerechtjes in kookwedstrijd uitgeroepen als beste „Hoeve Hoppa”.

2012

Joris wordt opgenomen als lid van “De Ghesellen van de Kastelnij Veurne”.

2012

Carmen en Joris Missiaen verkozen als rolmodel voor de Westhoek omdat ze het afgelopen jaar op een inspirerende manier de pers haalden en de Westhoek op de kwalitatieve kaart zetten!

2014

Joris wordt opgenomen als Ridder bij de „Confrerie Eversam”.

2014

Biscuiterie Jules Destrooper en De Veurn’Ambachtse/’t Potje Paté worden in een wedstrijd van Fish and Chips uitgeroepen tot streekambassadeur voor West-Vlaanderen.

2015

Joris wordt in het Casino Kursaal van Oostende opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche door de “orde van 33 Meesterkoks van België”.

2015

Potjesvlees uit de Westhoek erkend met het BGA label door Europa.

2019

De winkel en resto worden volledig vernieuwd, hierdoor kreeg onze zaak na 19 jaar terug een frisse en moderne look.

2023

In het najaar van 2023 nemen Joris en Carmen Charcuterie Depuydt  over en openen hiermee een verkooppunt te Ieper.

...

To be continued