Sinds 1980

Welkom bij De Veurn'Ambachtse

Jan van Georges, van Marcel, van Koaten, van Menten,...

Jan Missiaen behoort al tot de vijfde generatie van een slagersfamilie. Overgrootvader Clement Missiaen begon zijn eerste slagerij in de gemeente Werken.

In 1980 werd het vleeswarenatelier "De Veurn’Ambachtse" opgestart in Alveringem. Vanaf de eerste dag was het de bedoeling om ambachtelijk te werken. Zo worden er ambachtelijke procédés gebruikt in plaats van hedendaagse industriële productiemethoden.In 2000 kwamen zoon Joris en dochter Carmen in de zaak en breidde De Veurn'Ambachtse verder uit met de opening van resto 't Potje Paté. Dit is het proefhuis bij uitstek voor de talrijke gastronomische delicatessen van De Veurn'Ambachtse en uiteraard voor nog meer lekkers.
Naast 't Potje Paté vindt u ook Het Patéwinkeltje, alwaar u het volledige assortiment van De Veurn'Ambachtse kan uitkiezen.
 

2002 was voor de Veurn' Ambachtse een fantastisch jaar.
Zaakvoerder Jan Missiaen werd door een plaatselijke jury verkozen als Zelfstandig Ondernemer van het jaar (klik aan voor meer uitleg!) in de regio en als Laureaat te Brussel.
Een bekroning op het levenswerk van Jan Missiaen en Rita Depuydt!

 

 

 Ook in 2004 zet de Veurn' Ambachtse opnieuw een grote stap om de absolute specialist te worden in de sector.Na de overname van de firma Vantrois, werd het producten gamma verder uitgebreid met culinaire kwaliteits producten als verse en bewerkte Foie Gras, mousses, rillettes en werden we de absolute specialist in bierpatés!!!

Om het aanbod nog groter te maken werd er een nieuwe productielijn voor het produceren van gesteriliseerde patés en Foie Gras opgestart!


In 2006 zijn we de eerste patéproducent in België die het label van erkend streekproduct mag dragen.
De VLAM kende dit label toe aan DE VEURN' AMBACHTSE Ouderwetschen boerenpaté.

 

Alleen met een label ben je zeker van de herkomst.

Een traditioneel streekproduct da’s meer dan alleen maar nostalgie. Het is een product dat met veel liefde en vakkennis naar ambachtelijke wijze is gemaakt met respect voor de traditie. Het is een product met een verhaal, een boeiende geschiedenis. Traditionele streekproducten, daar moet je wel van genieten. Zowel van hun smaak als van hun verhaal.
 

 

Potjesvlees uit de Westhoek streekproduct! Met enige trots kunnen wij u melden dat ons Potjesvlees in 2008 eveneens door de Vlam erkend is als streekproduct!

Op de beurs Meat en Fresh werd in 2009 ons gerechtje "Canneloni van Ouderwetschen boerenpaté vs Potjesvlees" bekroond met de Innovativity Award (klik aan voor recept)!

2010 is het jubileum jaar voor De Veurn' Ambachtse en 't Potje Paté!
2010 is eveneens het jaar dat één van onze gerechtjes uitgeroepen werd als beste "Hoeve Hoppa".
Het gerechtje Sigaar van rabarberconfituur en Ouderwetschen Boerenpaté vs dooier van karnemelkpap en potjesvlees met Sint-Sixtus werd door de Jury unaniem verkozen als winnaar (zie pagina beerbites)!

 

De Westhoek inspireert

In 2012 werden Carmen en Joris Missiaen geslecteerd als rolmodel voor de Westhoek omdat ze het afgelopen jaar op een inspirerende manier de pers haalden, of zonder pers toch de Westhoek op de kwalitatieve kaart zette! 

 www.westhoekinspireert.be

 
 

De Ghesellen van de Kastelnij Veurne

Eveneens in 2012 werd Joris opgenomen als lid van “De Ghesellen van de Kastelnij Veurne”.
De Ghesellen van Veurne zijn personen die zich conform de doelstellingen van het gezelschap voor Veurne-Ambacht in het algemeen en/of voor de stad Veurne in het bijzonder hebben ingezet, en op economisch, toeristisch en/of socio-cultureel vlak een prestatie hebben geleverd.

https://sites.google.com/site/ghesellenveurne/home
of
https://www.facebook.com/GhesellenVeurne

 

 

Fish and Chips

In 2014 werden Biscuiterie Jules Destrooper en De Veun' Ambachtse/ 't Potje Paté in een wedstrijd van Fish and Chips uitgeroepen tot streekambassadeur voor West-Vlaanderen.
 

Fish and Chips is een netwerk van zes voedingsregio's uit België, Nederland en Groot-Brittannië dat voedingsproducenten wil aanzetten tot innovatieve projecten.

Joris Missiaen, chef bij de Veurn'  Ambachtse en resto 't Potje Paté en Andy Verdonck, productontwikkelaar voor Jules Destrooper, sloegen voor deze wedstrijd de handen in elkaar om al het lekkers uit de Westhoek te bundelen in een box met enkele verrassend, creatieve gerechten.

Met de box, die de naam " A walk in the Westhoek" meekreeg, willen beide streekproducenten de Westhoek laten proeven in al z'n facetten.

Ridder bij de "Confrerie Eversam"

In 2014 werd  Joris samen met Wendy van Wanten en Anne Denolf opgenomen als Ridder bij de "Confrerie Eversam" een grote eer en erkenning!!!  De bedoeling van de Confrérie Eversam  is  het promoten van het West-Vlaams, in het bijzonder het dialect van Bachten de Kupe.  Een grotere bekendheid te geven aan het Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe, ook buiten het werkgebeid van deze vereniging en een stijlvolle relatieband te scheppen tussen personen die het Dialectgenootschap genegen zijn.

 

 

 

Anno 2015 Potjesvlees uit de Westhoek erkend met het BGA label door Europa

500 jaar kennis en traditie, 6 jaar volharding en passie  door Joris Missiaen van De Veurn' Ambachtse/'t Potje Paté, Freddy Laplace van Het best van bij ons, Jo Van Caenegem Vlam Streekproducten, en alle leden van de orde... nu eindelijk erkend met het BGA label door Europa en dit als eerste vleeswaren in Vlaanderen!!!

33 Meesterkoks van België 

Joris in het casino Kursaal van Oostende opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche door de “orde van 33 Meesterkoks van België”.
De Toque Blanche is een onderdeel van de de “33 Meesterkoks van België”, de oudste culinaire vereniging van het land!
 

Vernieuwing resto + winkel

  
 In 2019 werd de winkel en resto volledig vernieuwd, hierdoor kreeg   onze zaak na 19jaar terug een frisse en moderne look.