Het Patéwinkeltje

Het Patéwinkeltje

Tesamen met het vleeswarenatelier De Veurn’ Ambachtse en het praat- en eetcafé ’t Potje Paté, vormt het Patéwinkeltje één geheel. Het vleesatelier werd opgestart in 1980, en dit met de bedoeling om op ambachtelijke wijze verse lekkernijen zoals diverse patésoorten, foie gras, mousses, Potjesvlees en rillettes te maken. Vooral het immens patéaanbod is het succesnummer van de zaak: zo produceert De Veurn’ Ambachtse maar liefst 40 verschillende patésoorten. Het ganse assortiment wordt verkocht in het Patéwinkeltje, een piepkleine shop die in feite deel uitmaakt van ’t Potje Paté. De foie gras wordt vanuit Frankrijk en Hongarije ingevoerd, alle andere producten zijn afkomstig van vleesproducenten uit de streek.  Sinds 2006 is De Veurn’ Ambachtse de eerste (en voorlopig enige) Belgische patéproducent die met zijn Ouderwetse Boerenpaté het VLAM-label van erkend streekproduct mag dragen. Sinds vorig jaar heeft ook het Potjesvlees zijn erkenning van de VLAM als streekproduct beet. Het Patéwinkeltje richt zich zowel tot particulieren, horecazaken als tot grossiers.